L'ALIMENTACIÓ (DIC 24)
Elabora el menú saludable d’una setmana segons la piràmide de l’alimentació. Recorda que ha de ser variat i equilibrat. Cerca informació a internet sobre aquest tema per tenir una guia.
Dilluns:
- Esmorzar: Iogurt natural amb plàtan tallat i una mica de mel.
- Dinar: Amanida amb albergínia, pebrot, tomàquet, cigrons cuits, i oli d'oliva.
- Sopar: Peix (per exemple, lluç) a la planxa amb patates i bròquil cuinat al vapor.
Dimarts:
- Esmorzar: Torrades de pa integral amb tomàquet i una mica d'oli d'oliva.
- Dinar: Arròs blanc o integral amb verdures (carbassa, pastanaga, espinacs) i trossets de pollastre.
- Sopar: Sopa de verdures casolana amb trossets de pernil cuit.
Dimecres:
- Esmorzar: Trossets de fruita (poma, pera) amb una mica de civada.
- Dinar: Peix blau (per exemple, sardines o verat) a la planxa amb amanida de fulles verdes i patates.
- Sopar: Ous remenats amb espinacs i una torrada de pa integral.
Dijous:
- Esmorzar: Llet amb cereals integrals.
- Dinar: Amanida de pasta integral amb tomàquet, enciam, tonyina i una mica d'oli d'oliva.
- Sopar: Pit de pollastre a la planxa amb una mica de quinoa i verdures (carabassó, pebrot).
Divendres:
- Esmorzar: Porridge de civada amb fruites (maduixa, plàtan) i una mica de mel.
- Dinar: Cuscús amb verdures de temporada (pastanaga, carbassa, cebes).
- Sopar: Pizza casolana amb base de farina integral, tomàquet, verdures (espàrrecs, bolets) i formatge semidesnatat.
Dissabte:
- Esmorzar: Torrades de pa integral amb alvocat i ou dur.
- Dinar: Arrossos amb verdures com la pastanaga, pèsols, pebrot i enciam.
- Sopar: Amanida de llegums (llenties, mongetes) amb verdures fresques i oli d'oliva.
Diumenge:
- Esmorzar: Iogurt natural amb fruits secs i una mica de mel.
- Dinar: Pollastre al forn amb patates i una amanida senzilla.
- Sopar: Sopa de peix (pot ser amb llenties o mongetes) i una peça de fruita.
Comentarios
Publicar un comentario